Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1
jajko 5szt
kiełbasa 1/2
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z pomidorami

Pomidora obieramy ze skórki, rroimy w cienkie plastry, kiełbase kroimy w plasterki. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, mieszamy widelcem żeby połączyć żółtko z białkiem i przyprawami. Wrzucamy na patelnie, smażymy na oleju aż kiełbasa się podsmaży, a pomidor zmięknie i rozrzedzi. Wlewamy jajka na patelnie, mieszamy żeby się nie przypaliła. W zależności od tego jak bardzo ściętą lubimy, ściągamy z ognia i nakładamy na talerz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 13.12.2011 20:28
mniam
Ewa95 13.12.2011 20:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak