Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbaski w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbaski frankfurterki
ciasto francuskie
musztarda
chrzan
ketchup
jajko
ziarno sezamowe

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbaski w cieście francuskim

CIASTO FRANCUSKIE ROZMROZIĆ , ROZWAŁKOWAĆ POCIĄĆ WZDŁUŻ NA PASECZKI LUB PODŁUŻNE TRÓJKĄTY,MOGĄ BYĆ PROSTOKĄTY ITP.
KIEŁBASKI OWIJAMY SPIRALNIE PASECZKAMI,LUB OWIJAMY TRÓJKĄTAMI TAK , BY TROCHĘ KIEŁBASEK WYSTAWAŁO.
SMARUJEMY ROZTRZEPANYM JAJKIEM, POSYPUJEMY ZIARNEM I ZAPIEKAMY OK. 15-20 MIN W 220 ST. C.
W WERSJI DLA DOROSŁYCH MOŻNA KIEŁBASKI NAJPIERW PODSMAŻYĆ NA PATELNI , A CIASTO POSMAROWAĆ OD WEWNĄTRZ MUSZTARDĄ LUB MUSZTARDĄ Z CHRZANEM.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 16.10.2012 16:01
super
kriko 24.05.2012 14:28
fajne
Luki 04.01.2012 07:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak