Sposób przygotowania

Mąki przesiewamy z cynamonem, proszkiem i sodą. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Marchewki ścieramy na drobniutkiej tarce. Jajka wbić do miski i miksować dodając porcjami cukier. Miksować do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru i uzyskania jednolitej masy. Dodać margarynę( wcześniej odciśniętą z soku) oraz marchewkę ciągle mieszając. Następnie dodać partiami przesiane mąki. Ciasto przelać do blaszki( długa keksówka lub mała kwadratowa blaszka) wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką lub bułką tartą. Piec przez około 40- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    muszę kiedyś spróbować, bo nigdy nie jadłam : )
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    też czasem taki robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    faktycznie-pyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale pieknie ci wyrosl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo dobry placek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !