Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z jaj z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 jaj
szynka 10 dag
ser tylżycki 3 dag
sos beszamelowy 300 ml
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z jaj z szynką

Przyrządzić sos beszamelowy, wymieszać go z szynka pokrajaną w wąskie paski i nałożyć do muszelek. Do każdej muszelki wbić ostrożnie po jednym jaju. Posolić, posypać utartym serem, pokropić stopioną margaryną i zapiec w gorącym piekarniku. Muszelki podawać na półmisku wyłożonym serwetą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2013 17:52
Wyśmienita jest taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak