Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baranina z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1/2 kg
śmietana 1/2 szkl
por 4 szt
mąka 1 łyzka
sok z ogórków kiszonych 1/2 szkl
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: baranina z porami

Baraninę podzielić na porcje, każdą lekko rozbić, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Podlać sokiem z ogórków, dodać trochę wody, wrzucić oczyszczone i pokrojone na centymetrowe kawałki pory, posolić, wsypać przyprawę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać wymieszaną z mąką śmietanę, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2013 17:53
nie jadłam jeszcze tej potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak