Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po mysliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
królik 1 szt
boczek 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat łyżka
woda 1/2 szkl
jałowiec troche
sól do smaku
wino czerwone 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: królik po mysliwsku

Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3-4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2013 17:54
nie jadłam jeszcze królika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak