Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gęś w potrawce winnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1 kg
mąka 2 łyżki
wino wytrawne 2 szkl
marchew szt
cebula szt
olej sojowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gęś w potrawce winnej

Rozgrzać w szybkowarze olej, obsmażyć na nim kawałki gęsi i pokrojoną na 4 części cebulę. Gdy są rumiane, wsypać mąkę, wymieszać posolić i popieprzyć. Wlać wino, włożyć oczyszczoną marchew. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2013 17:55
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak