Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
margaryna 25 dag
cukier 20 dag
kakao 1 łyżka
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
dżem owocowy 5 łyzek
bakalie
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Mąkę z proszkiem przesiać, posiekać z masłem dodać cukier z jajka . Ciasto wyrobić, podzielić na 2 części i upiec oddzielnie 2 placki . Jeden placek -jeszcze ciepły- pokruszyć w misce , dodać kakao , bakalie,rum i utrzeć z mlekiem. Drugi placek posmarować marmoladą i wyłożyć masę z bakaliami . Polać polewą i dowolnie ozdobić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 10.12.2012 17:03
super
Luki 18.01.2012 17:46
smaki z dzieciństwa
junox 04.01.2012 15:24
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak