Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawić jak na kotlety mielone na swój smak ale bez bułki.Ja osobicie dodaje jeszcze 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
Mięso wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego
Kalafior i brokuł obgotować w osolonej wodzie ok 5 min. i lekko przestudzić (inaczej podczas zapiekania wydzieli się za dużo wody i zapiekanka będzie pływać-już to przerabiałam), podzielić na różyczki i poukładać na przemian \"artystycznie\" na mięsie.
Na to polać 2-3 łyżki śmietany oraz posypać starkowanym serem
Zapiekać 60-70 minut w temp 200C.
Ostatnie 15-20 minut zapiekać bez przykrycia żeby ser się przyrumienił

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajna
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !