Sposób przygotowania

Buraczki ugotować następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulkę zeszklić na masełku, boczek pokroić w kosteczkę podsmażyć.
Do startych buraczków dodać zeszkloną cebulkę i boczek, przesmażyć razem, doprawić do smaku, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Na koniec dodać śmietanę, tak żeby zabieliła buraczki, ja daje na oko.
całość przesmażyć razem.

Śmietanę można opcjonalnie wymienić na naturalny jogurt, wtedy wystarczy kilka łyżek.

SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    buraczki ze śmietaną? nigdy jeszcze nie jadłam takich :-)
  • -1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    delikatnie zabielone- w połączeniu z nutką boczunia wędzonego po prostu jak dla mnie wymiata :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealny dodatek do obiadu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z boczkiem to fajny pomysł
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też czasami dodaję śmietany,pyszne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !