Sposób przygotowania

Kotlety o grubości do 3 cm stłuc tłuczkiem do mięsa z dwóch stron do grubości 0,5 cm.
Kolendrę zmiażdżyć tłuczkiem i natrzeć kotleta z jednej strony, pieprzem i kolendrą. Z drugiej strony nacieramy solą, gałką muszkatołową i połową ząbka czosnku. Odstawiamy na 30 minut w chodne miejsce i przygotowujemy ziemniaczki.

Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry. Plastry kroimy na 4 części i wrzucamy całość z masłem i resztą wyciśniętego czosnku oraz solą na mały ogień. Dusimy pod przykryciem około 30 minut i doprawiamy majerankiem.

Kotlety zamaczamy w roztrzepanym jajku. Mąkę mieszamy z bułką tartą i otaczamy w tym kotleta. Smażymy na złoty kolor.

Całość podajemy ze świeżymi warzywami, np. z papryką.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha! świetny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    obiadek smakowity:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !