Sposób przygotowania

Lubię robić \" pieczonki\" w żeliwnym garnku. Tym razem wersja z hamburgerami bo zapomniałam kupić kiełbasę:) Wszystkie warzywa obrać i umyć. Na spodzie garnka ułożyć warstwę boczku i przykryć ją pokrojonymi w talarki ziemniakami. Następnie kroić po kolei warstwy wszystkich warzyw. Mniej więcej w środku garnka ułożyć na warzywach hamburgery i przysypać talarkami z ziemniaków. Od czasu do czasu solić i pieprzyć. Brokuły najlepiej połamać na różyczki i umieścić też w jakiejś dolnej warstwie- ogólnie pełna dowolność w kolejności krojenia warzyw- byle tylko ostatnią warstwę stanowiły ziemniaki. Na koniec dolać 1/2 szklanki wody i piec na ognisku około 1,5 godziny. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    to musi być pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !