Sposób przygotowania

Z pomidorów odmiany Lima wyciąć do płaskiego garnka środki( całe gniazda nasienne). Dodać łyżeczkę cukru, dwie szczypty soli i dusić na małym ogniu, żeby odparowało jak najwięcej wody. Po 10 minutach dołożyć pokrojoną w piórka dużą cebulę i obraną ze skórki czerwoną paprykę( papryka nie musi być drobno posiekana ale najlepiej sparzona wrzątkiem i obrana ze skórki). Dusić wszystko razem około 40 minut. Na 10/15 minut przed końcem duszenia dodać bardzo drobno pokrojona papryczkę chili. Po zdjęciu z ognia zmiksować sos blenderem na gładką masę. Doprawić do smaku, zagotować- jak tylko zabulgocze odstawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    uwielbiam domowy ketchup :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    i taki domowy zawsze najlepszym :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny,moje ulubione smaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    j=nie ma jak domowy wyrób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !