Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
jaja 4 szt
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżecz.
kakao 3 łyz
marmolada 1 słoik
margaryna 1 kost
orzechy włoskie 0.5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Mąkę, 4 żółtka,cukier, proszek,margaryne -ugnieść ciasto.
Podzielić na 2 części , do 1 cześci dodajemy kakao i zagniatamy. Wstawiamy na 30 min. ciasta do zamrażalki.
Blaszki posmarować tłuszczem i starkowac i rozłożyć ciemne ciasto na to nakładamy marmolade i orzechy i piane z białek. Przykrywamy starkowana jasna część ciasta. piec ok 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak