Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek wiedeński

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3.5 szkl.
margaryna 15 dag
miód 10 dag
cukier 1.5 szkl.
jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 2 szkl.
cukier 7 łyżęk
kasa manna 5 łyżek
margaryna 3/4 kost.
żółtko jajek 1 szt
orzechy włoskie 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placek wiedeński

Makę , margarynę, miód cukier (1.5 szkl.)2 jaja ,1 żółtko,sodę -ugnieść ciasto.
Podzielić na 3 części.
Piec na jasny kolor ok 20 min .temp.180
Masa: mleko(2szkl.),cukier(7 łyżęk)
kasza manna -składniki zagotować i ostudzić 3/4 margaryny rozetrzeć dodac ugotowaną mase i żółtko.
Przełożyć placki i włożyć do lodówki.posypac orzechami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.02.2012 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak