Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Śledzie kroimy na kawałki długości ok.6 cm

FARSZ I :
Szpinak podsmażamy na patelni z dodatkiem czosnku, gdy przestygnie dodajemy do twarogu z dodatkiem jogurtu i dokładnie mieszamy (jeśli ktoś woli bardziej gładkie nadzienie można użyć blendera) doprawiamy solą i pieprzem

FARSZ II:
Kaszę przygotowujemy wg przepisu, gotową mieszamy z keczupem i odrobiną posiekanej pietruszki. Doprawiamy do smaku.


Na talerzu układamy plaster śledzia i smarujemy niewielką ilością jogurtu, na to kładziemy połówkę jajka wypełnioną farszem I lub II. Na wierzchu robimy niewielki kleks z jogurtu. Całość związujemy szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !