Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać i dodać drożdże rozpuszczone z cukrem. Dodać resztę składników, dobrze wyrobić i odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Na połowie ciasta nakładać porcjami marmoladę lub inne nadzienie i przykryć drugą częścią. Gotowe pączki wykrajać szklanką moczoną w mące, układać na blaszce i odstawić do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować żółtkiem lub białkiem ubitym z cukrem pudrem. Piec aż się zarumienią.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jakby...drożdżówki ? :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    To raczej bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !