Sposób przygotowania

Polędwiczki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Na patelni rozgrzać olej,włożyć polędwiczki i obsmażyć.Zdjąć z patelni a do tłuszczu dodać masło ok.3 łyżek,dobrze zagrzać i włożyć bardzo drobno posiekaną cebulkę.wyjąć z bułki miąższ,pokruszuć,dodać do cebulki,wsypać sól,pieprz oraz rozmaryn i tymianek - wymieszać.Polędwiczki posolić,oprószyć pieprzem i na najszerszą ich stronę rozsmarować po 1 łyżce musztardy.Na musztardę wyłozyc farsz i włozyć je do żroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.Wstawić do piekarnika na 30 minut i piec aż skórka zrobi się podpieczona.
Reszteęmasła rozpuścić na patelni,dodać sok z 1/2 cytryny,wsypać natkę i wymieszać.
Polędwiczki po upieczeniu polać sosem.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    ciekawy przepis
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wow! Przed świętami robisz takie pyszności to co będziesz w święta pochlaniać?!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie aż nabieram chęci by takie danie zrobić .
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ależ frykasy-rarytasy u Ciebie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    polędwiczka marzenie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna..człowiek aż robi się głodny oglądając takie zdjęcia:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne delikatne mięsko,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Przepyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Twoje danie prezentuje się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !