Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z surimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki surimi 200 gram
jogurt naturalny 3 łyżki
szynka drobiowa 6 dużych płatów
szczypiorek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 200 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z surimi

Ser rozdrabniamy widelcem i łączymy z jogurtem tak aby miało nie za rzadką konsystencję. Dodajemy szczypiorek i przyprawy.
Rozkładamy płaty szynki, każdy smarujemy ok. 0,5 centymetrową warstwą serka na to z brzegu układamy paluszki i zwijamy jak roladę. Gotowe kroimy na mniejsze kawałki. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 13.12.2011 12:44
hmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak