Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w sosie lazurowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,5 kg
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
ser lazur 10 (błękitny)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w sosie lazurowym

polędwicę pokroić na plastry i lekko rozbić.
Podsmażyć z obu stron na patelni.
Całość zalać śmietaną i doprawić do smaku.
Wkruszyć lazur i na małym ogniu podgrzewać tak długo aż ser się rozpuści i dobrze zmiesza ze śmietaną.
śmietana zredukować podgrzewając do zgęstnienia sosu.

SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 23.09.2013 10:03
muszę sam spróbować
IZABELA29 09.04.2012 10:51
lubię dania z serem
Kamila/kami007 13.12.2011 12:45
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak