Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu (ja użyłem tłuszczu z kaczki). Wrzucamy plasterki salami i smażymy kilka minut. Następnie wbijamy jajka. Na wierzch wrzucamy kawałki gorgonzoli i przykrywamy pokrywką. Smażymy bez mieszenia do momentu, gdy ser zacznie się nam roztapiać (ewentualnie jak zobaczymy, że jajko może się nam przywierać to patelni to delikatnie nim poruszamy). Na sam koniec posypujemy solą i świeżo mielonym chili do smaku. Podajemy ze świeżym białym pieczywem. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo ciekawe:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Podoba mi się nazwa dania :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ciekawe smaki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    bardzo ciekawy sposób podania jajek ... do wypróbowania.
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pycha
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    to coś dla mojego brzuszka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelka109

    Proste i fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !