Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto widelcem ucierane
Maliny wymieszać z bułką tartą i pozostałym cukrem. Wyłożyć na ciasto. Po wierzchu obsypać kruszonką.
Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury180°C.
mąka pszenna | 45 dag |
maliny mrożone | 30 dag |
cukier drobny | 20 dag |
kwaśna śmietana | 1/4 szklanki |
olej rzepakowy | 1/4 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 3 łyżeczki |
jajko | 4 szt. |
kruszonka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: