Sposób przygotowania

Szczaw smażymy na rozgrzanej margarynie. W garnku doprowadzamy wodę z dwiema kostkami rosołowymi do wrzenia. Przekładamy szczaw i gotujemy około 15 minut. Ugotowane wcześniej jajka obieramy i kroimy na średniej wielkości kawałki.
Przekładamy do garnka.
W osobnej miseczce rozmącamy majonez z mąką z dodatkiem 1 szklanki wody.
Przelewamy do garnka i gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy pieprzem.
Ugotowaną zupę nalewamy do talerza . Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach . Posypujemy nim zupę .Dekorujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobra
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha ,aż wstyd się przyznać robiłam ją pierwszy raz.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy nie jadłam zupy szczawiowej... ciekawe jak to smakuje :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ja robię, ale teraz spróbuję z serem:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja uwielbiam zupę szczawiową tylko w tym roku slimaki zjadły mi szczaw. ta wersja jest ciekawa
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    o takiej jeszcze nie jadałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    szczawiówka ....mniamuśna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe połączenie,napewno sobie taka zrobie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaki dzieciństwa,pyszna zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !