Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jabłkami i buraczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 300 g
burak ugotowany w skórce 1 szt.
śmietana 12% 3 łyżki
majonez 3 łyżki
cebula 1 szt.
jabłka 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jabłkami i buraczkami

Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godziny w mleku. Następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki. Obierz buraka oraz jabłka, pokrój w dużą kostkę. Cebulę również pokrój w kostkę. Całość wymieszaj z majonezem i śmietaną. Na koniec dopraw do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 07.02.2012 20:05
bardzo smaczne
Magdalena1110 15.12.2011 06:58
rewelacja
Krystyna32 14.12.2011 21:06
bardzo lubię
stokrotka 12.12.2011 20:28
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak