Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z tłuszczu i błon,umyć,osuszyć.Natrzeć jałowcem,majerankiem,włozyć do kamiennego garnka,obłożyć plasterkami cebuli i zalac marynatą.Przykryć ściereczką.Pozostawić w chłodnym miejscu na 2-4 dni.Codziennie mięso przekręcić aby się równo zamarynowało.
Po wyjęciu z marynaty osuszyć,natrzeć solą,naszpikować paskami słoniny i czosnku,przełożyć do brytfanny nasmarowanej olejem.Wstawić do nagrzanego piekarnika,piec 10 minut w temp 240 C.Gdy mięso sie zrumieni ,zmniejszyć temp,do 180 C i piec dalej,polewając marynatą.
Gdy mięso będzie już miękkie,wyjąć i pokroić na porcje.
Podawać do ziemniaków lub z pieczywem.

Na foto, mam udziec w całości po upieczeniu,niestety bateria siadła,aby zrobić foto ,porcji udzca na talerzu !

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    ale bym zjadła porcyjkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    też bym skosztował....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    apetyczne mięcho
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ups ale smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ rewelacyjne mięsko :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    warto spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię jak jest dużo przypraw
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    z chęcią skosztowałabym kawałeczek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jadłem niedawno , pysznosci;]
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jadłem niedawno , pysznosci;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    kapitalna
  • 1
    original
    Opublikowano

    everything

    fajne ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    szkoda że nie ma u nas baraniny... wygląda tak apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    wygląda ekstra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    u nas też problem z baraniną,a tak by się zjadło
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wspaniale doprawiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    natii3624

    ooo :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    baranina....wieki temu ją jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniała! choć sama nigdy jej jeszcze nie przyrządzałam!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja również jeszcze nigdy nie robiłam ale wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczna
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Takie "dzikie" przyprawy do baraniny to pyszny dodatek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne smaczne to mięsko świetnie przyprawione :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    właśnie sobie uzmysłowiłam,że nigdy baraniny nie kosztowałam...ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Rewelacja.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry przepis
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    U mnie niezwykle trudno kupić jagnięcinę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne miesiwo
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetnie przyrządzona :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    z chęcią bym popróbowała
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    Świetne dzikie smaki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    wspaniale przyprawiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    rewelacja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    lubię w sosie śmietanowo-ziołowym
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    doskonały sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Z chęcią bym zjadła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    zrobiłam i polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !