Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowe żeberka z pomidorkami marynowanymi z czosnkiem i bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 500 g
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: miodowe żeberka z pomidorkami marynowanymi z czosnkiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Mięso myję, osuszam i umieszczam na patelni. Posypuję przyprawą Prymat do żeberek na miodzie. Dodaję jeszcze trochę przyprawy do mięsa takiej mojej własnej, wymieszanej z różnych ziół. Żeberka smaruję miodem.
Krok 1 - miodowe żeberka z pomidorkami marynowanymi z czosnkiem i bazylią foto
2
Mięso polewam oliwą i zostawiam tak do ok.1 godz.
Krok 2 - miodowe żeberka z pomidorkami marynowanymi z czosnkiem i bazylią foto
3
Obsmażam na złoty kolor. Potem dusze pod przykryciem, podlewajac wodą od czasu do czasu. Na koniec, gdy mięso jest już miękkie, zaprawiam małą łyżeczka śmietany z mąką. Robię sos.
Krok 3 - miodowe żeberka z pomidorkami marynowanymi z czosnkiem i bazylią foto
4
Podaje z kasza gryczaną i sałatką z marynowanych pomidorków z bazylia i czosnkiem w własnej spiżarenki. Świetnie smakuje tez z korniszonem.
Smacznego!
Krok 4 - miodowe żeberka z pomidorkami marynowanymi z czosnkiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 09.11.2012 22:47
świetne
Ela15 22.09.2012 10:50
mniam
annagebalska 16.09.2012 08:08
musi być pyszne
cooleczka 11.01.2012 11:56
aromatyczne pyszności
sylwia / sytofala 14.12.2011 14:27
smakowitości
Mysiunia 12.12.2011 20:39
świetny obiadek:)
stokrotka 12.12.2011 20:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak