Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w wodzie na trzy godziny i ugotować. Grzyby pokroić w plasterki i podsmażyć w odrobinie oleju do momentu odparowania wody. Rybę włożyć do wrzątku z liściem laurowym, solą i pieprzem, gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Po tym czasie wyjąć rybę i osączyć z wody. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, ułożyć na dnie warstwę ugotowanych i pokrojonych w plasterki ziemniaków, posypać lekko solą i pieprzem, następnie posypać grzybami, rozłożyć pokrojone w plasterki jaja na twardo, posypać solą i pieprzem, ułożyć kawałki ryby, polać mlekiem wymieszanym ze śmietaną, posypać przyprawami, mąką i połową startego sera na tarce o grubych oczkach. Z wierzchu posypać resztą sera i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Renata22

    smakowitość
  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    uwielbiam mintaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !