Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ząbki czosnku obieramy i trzemy na tarce. . Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę oraz ząbki czosnku. Brokuł myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Na patelnię dajemy umyte i podzielone brokuły i zalewamy je białym winem. Całość dusimy przez chwilę razem do miękkości. Podduszone brokuły dobrze miksujemy, a później dodajemy do nich śmietanę i bardzo dobrze mieszamy. Całość gotujemy razem. D tego dodajemy starty ser biały oraz doprawiamy do smaku w pieprzem i solą. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem i wlewamy do nich masę z brokuł. Babeczki przekładamy na talerz.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !