Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w przyprawach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1,5kg
jałowiec łyżeczka
ziele angielskie łyżeczka
pieprz łyżeczka
rozmaryn łyżeczka
olej 5łyżek
boczek 10plastrów
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w przyprawach

Mięso opłukać. Przyprawy rozdrobnić. Wymieszać z olejem. Mięso natrzeć solą, oraz mieszanką z ziół. Nakryć i odstawić do lodówki na 3godz. Szynkę ponacinać w poprzek, powkładać plastry boczku, zawinąć w folię aluminiową i piec ok 1,5 godz w temp 220stopni. 20 min. przed końcem pieczenia, zdjąć folię okrywającą mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak