Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
mleko 1 szklanka
drożdże 2 dag
cukier 5 dag
masło 5 dag
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy

Mleko podgrzewamy, a później łączymy z mąką i dobrze mieszamy. Do tej masy dodajemy również sól, i drożdże. Całość wyrabiamy na ciasto i odkładamy, żeby wyrosło. Żółtka ucieramy razem z cukrem, a później łączymy z rozpuszczonym masłem. To dodajemy do ciasto, które wcześniej odstawiliśmy i mieszamy całość i znowu odstawiamy na parę chwil. Z ciasta formujemy pampuchy, które później gotujemy nad parą. Gotowe pampuchy polewamy stopionym tłuszczem i możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 22.07.2012 09:18
uwielbiam
pioge7 30.03.2012 08:40
super
owocówka 20.12.2011 06:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak