Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową dokładnie obrać, umyć i kolejności pokroić . Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą , a później pokroić na nieduże paseczki. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz cebulę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Miękką fasolkę odcedzić, a wywar odstawić, Margarynę rozpuścić na patelni, a następnie dodać do niej mąkę i bardzo dobrze wymieszać. Następnie dodać do tego wywar z fasolki szparagowej. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Z połówki cytryny wycisnąć sok i również dodać go do reszty składników. Sos zagęścić śmietaną i dobrze wymieszać, a później dodać do niego ugotowaną fasolką szparagową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !