Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
pieprz
cukier
sól
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
cytryna 1/2
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę szparagową dokładnie obrać, umyć i kolejności pokroić . Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą , a później pokroić na nieduże paseczki. Pokrojoną fasolkę szparagową oraz cebulę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Miękką fasolkę odcedzić, a wywar odstawić, Margarynę rozpuścić na patelni, a następnie dodać do niej mąkę i bardzo dobrze wymieszać. Następnie dodać do tego wywar z fasolki szparagowej. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Z połówki cytryny wycisnąć sok i również dodać go do reszty składników. Sos zagęścić śmietaną i dobrze wymieszać, a później dodać do niego ugotowaną fasolką szparagową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 30.03.2012 08:40
mniam
owocówka 20.12.2011 06:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak