Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 8
majonez 4 łyżki
szczypiorek
szynka 8 plasterków
jajko 4
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Pomidory myjemy i odcinamy wierzch. Odcięty wierzch \"kapturki\" odkładamy. Wycinamy miąższ z pomidorów, a później kroimy go drobno. Pokrojony miąższ mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem oraz solą. . Szynkę kroimy w kostkę, a jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy i również kroimy w kostkę. Pokrojone jajka oraz szynkę dajemy do wymieszanego miąższu z majonezem i przyprawami. Pomidory faszerujemy tym nadzieniem i posypujemy z wierzchu pokrojonym szczypiorkiem. Na koniec faszerowane pomidory przykrywamy wcześniej odciętymi \"kapelusikami\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak