Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwoną kapustą i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1/2 puszki
cebula 1 szt
papryka żółta 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwoną kapustą i kukurydzą

Kapustę oczyszczamy, drobno szatkujemy, a następnie zalewamy wrzątkiem i parzymy kilkanaście minut. Odcedzamy. Paprykę dokładnie myjemy, miąższ kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Kukurydzę osaczamy na sicie. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą w salaterce, wlewamy oliwę, solimy oraz pieprzymy. Całość dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Surówka najlepiej smakuje do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak