Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze szparagów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 50 dag
marchewka 1
seler 1/2
por 1
cebula 1
woda 1 litr
pietruszka 1
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
cukier
mąka 1 łyżka
śmietana 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze szparagów

Szparagi obrać, dokładnie umyć. Marchewki, seler, por, pietruszkę obrać, przemyć, pokroić na mniejsze części, a następnie zagotować w wodzie. Cebulę obrać, umyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i dodać do zagotowanego wywaru. Do zagotowanego wywaru dodać również szparagi. Całość gotować na niedużym ogniu przez około pół godziny. Po ugotowaniu wywar odcedzić, a ugotowane szparagi dobrze zmiksować i ponownie dodać do wywaru. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem i dodać gałkę muszkatołową. Mąkę wymieszać w około 1/4 szklanki wody i dodać do zupy, a później jeszcze zagotować. Zupę zagęścić jeszcze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 22.03.2012 16:38
mniam
Justyna Jussstiii 13.12.2011 09:49
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak