Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z dodatkiem rodzynek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 20 dag
pieprz
sól
cebula 10 dag
cukier
rodzynki 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z dodatkiem rodzynek

Karpia należy wypatroszyć, oczyścić i po porcjować. Później karpia obsypać pieprzem, solą i odstawić na pół godziny do lodówki , żeby karp przesiąkł przyprawami. Włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki i ugotować w wodzie, którą należy lekko posolić. Rybę w przyprawach gotować, aż do osiągnięcia miękkości. Rodzynki dobrze sparzyć, a później dodać do warzyw z wywaru i niewielkiej ilości wywaru. . Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Pokrojoną cebulę również dodać do poprzednich składników. Wszystko razem dusić razem. Pod koniec doprawić do smaku według własnego uznania cukrem, solą i pierzem, Karpia zaleć gotowym sosem i naczyniu żaroodpornym w piekarniku przez około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 22.03.2012 16:38
fajny
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:48
super
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:48
super
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak