Sposób przygotowania

Z mąki,masła,żółtka,śmietany i soli zagnieść ciasto i dobrze je wyrobić.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Z ochłodzonego ciasta toczyć wałeczki o średnicy ok.0,5 cm,co drugi smarować rozkłóconym białkiem i formować precelki,skręcając wałeczek posmarowany z nie posmarowanym.
Układać na natłuszczonej blasze i wstawić do gorącego piekarnika/190-200 C/,piec do zrumienienia/ok.15 minut/.
Z blachy zdejmować po ostudzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !