Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki słone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
masło 5 dag
jajko 1
śmietana gęsta 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: precelki słone

Z mąki,masła,żółtka,śmietany i soli zagnieść ciasto i dobrze je wyrobić.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Z ochłodzonego ciasta toczyć wałeczki o średnicy ok.0,5 cm,co drugi smarować rozkłóconym białkiem i formować precelki,skręcając wałeczek posmarowany z nie posmarowanym.
Układać na natłuszczonej blasze i wstawić do gorącego piekarnika/190-200 C/,piec do zrumienienia/ok.15 minut/.
Z blachy zdejmować po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.12.2012 19:54
super
olkaaa 01.02.2012 14:17
super
olkaaa 01.02.2012 14:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak