Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe rybki 30 dag
sos pomidorowy 4 dag
wino 1/4 szkl
rosół łyżka
anchois 1 szt
por 1 szt
oliwa 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos rybny

W rondlu z oliwą podsmażyć przez 2 minuty por, a gdy będzie szklisty, podlać go winem. Kiedy wino wyparuje, do rondla dodać sos pomidorowy, wlać ciepły rosół rybny i gotować bez przykrycia 15 minut. Następnie do rondla dodać rybki, rozdrobniony filet anchois, bazylię i sól. Po upływie mniej więcej 2 minut potrawę zdjąć z ognia,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.12.2011 13:57
też taki robie
ronald88 12.12.2011 13:57
też taki robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak