Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z kaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z kaczki

Kroki postępowania

1
Pierś z kaczki myjemy , filetujemy, rozkrawamy, rozbijamy . Doprawiamy do smaku solą pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Schabowe z kaczki foto
2
Jajko roztrzepujemy na osobnym talerzu. Przygotowane schabowe moczymy w jajku a następnie panierujemy w bułce tartej.
Krok 2 - Schabowe z kaczki foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej, kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor. Schabowe wyjdą nam nieco ciemniejsze niż normalne, bo taka jest uroda kaczki.
Krok 3 - Schabowe z kaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.12.2012 18:56
marnowanie wspaniałego mięsa....
Lotar 12.12.2011 19:32
Dwa razy jadłam kotlety z kaczki i przyznam, że te nie zamarynowane wcześniej były twarde i w ogóle mi nie smakowały... A Ty w czymś marynujesz ?
Magdalena67 12.12.2011 16:31
przyznam, że z kaczki jeszcze nie jadłam
ziutula
ziutula 12.12.2011 16:05
ciekawa wersja na kaczkę...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak