Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek pieczony z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 główki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
boczek 1,5 surowy bez kości
Papryka ostra mielona Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: boczek pieczony z czosnkiem

Boczek ponacinac,tworząc kieszonki
na ząbki czosnku.
W kazde naciecie włożyc ząbek czosnku.
Mięso natrzec przyprawami.
Odstawic w chłodne miejsce na ok.
2-3 godz. Następnie mięso ułozyc w
naczyniu żaroodpornym i włozyc do
piekarnika nagrzanego do 180 st. i
pieczemy ok. 50 min.
W końcowej fazie pieczenia podlac
mięsoodrobiną wody,przykrywamy i
dusimy jeszcze 15 minut.
Boczek podajemy pokrojony w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.12.2012 19:55
super
Sylwia56
Sylwia56 29.05.2012 21:34
super
pacpaw 12.02.2012 19:37
wystrzałowy
DanutaS 30.01.2012 15:11
pyszno?ci, co? dla mojego m??a

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak