Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 6 szt
miód płynny 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki
masło 2 łyżki
olej 3 łyżki
miód pitny 1/2 szkl
śmietana kremowa 30% 1/2 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki z miodem

Mięsko posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Musztardę zmieszać z miodem i tą pastą posmarować polędwiczki.Odstawić na godzinę a potem je obsmażyć na rumiano w gorącym oleju i maśle.
Zmniejszyć ogień i wlać do polędwiczek wino. Dusić na małym ogniu, aż wino odparuje.
Polędwiczki na chwilę wyjąć a do rondla w którym się piekły-wlać śmietankę i dodać jeszcze 1 łyżeczkę musztardy i 1 łyżkę miodu.
Wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
Chwilę pogotować żeby sos zgęstniał.
Włożyć do sosu polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.09.2012 19:23
super
emeslive 17.05.2012 22:27
Ciekawy pomysł, danie wydaje się być bardzo smakowite. Myślę, że warto spróbować.
hanna992 04.02.2012 21:01
bardzo lubie polędwiczki
Luki 03.02.2012 13:50
pyszne
ronald88 12.12.2011 13:58
pychota uwielbiam polędwiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak