Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy bez drożdży

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1/2 litra
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
mąka ok. 1/2 kg
sól szczypta
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy bez drożdży

Kroki postępowania

1
Mleko wlewamy do naczynia, następnie żółtka i miksujemy. Dodajemy następnie szczyptę soli , cukier i stopniowo mąkę. Ciasto musi być nieco gęściejsze niż ciasto na naleśniki.
Krok 1 - Racuchy bez drożdży foto
2
Następnie ubijamy białka i delikatnie mieszamy z ciastem, aby masa nie opadła.
Krok 2 - Racuchy bez drożdży foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ciasto kładziemy łyżką .
Krok 3 - Racuchy bez drożdży foto
4
Podajemy z dżemem, lub według własnych upodobań.
Krok 4 - Racuchy bez drożdży foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 12.12.2011 16:25
super, pychota
ziutula
ziutula 12.12.2011 16:06
lubię takie jabłuszka..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak