Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w zalewie cytrusowej

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 łyżki
olej 3 łyżki
sok z pomarańczy 2 łyżki
masło 2 łyżki
mandarynka 2 sztuki
pieprz wg uznania
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
karp 1 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w zalewie cytrusowej

Filet oczyścić i pokroić na porcje. Skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 minut. Oprószyć pieprzem i mąką. Usmażyć na oleju, podlać sokiem z pomarańczy, dodać masło i dusić razem przez chwilę. Udekorować cząstkami mandarynek i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.05.2012 07:52
ciekawy
Lidia11 14.09.2010 14:41
musi byc pyszny
marzencia2007 13.09.2010 16:36
oj nie dla mnie :P
Karolcia12 12.09.2010 14:26
lubie rybki
pauluna
pauluna 25.08.2010 20:28
pyszny
plocia 01.07.2010 11:32
oj zjadło by się oj zjadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak