Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki wieprzowe w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 80 dag
śmietana kwaśna 15 dag
czosnek 2 ząbki
bulion 100 ml
cytryna
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
olej 6 łyżek
sól
pieprz
boczek 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki wieprzowe w boczku

Czosnek obrać i rozgnieść.Cytrynę sparzyć,otrzeć skórkę.Wymieszać z czosnkiem i 3 łyżkami oleju.Polędwiczki umyć,osuszyć,pokroić na 8 porcji.Natrzeć mieszanką czosnkową,przykryć i odstawić do lodówki na 30 minut.Każdą porcję mięsa owinąć plasterkiem boczku i obwiązać nitką.Smażyć na pozostałym oleju ok.5 minut,zdjąć z patelni,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce.Sos ze smażenia zalać bulionem,zaprawić śmietaną,wymieszać i zagotować cały czas mieszając.Doprawić solą,pieprzem i gałką.Podawać do polędwiczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.08.2012 10:36
smaczne
ronald88 12.12.2011 13:58
takich nie jadłem
Luki 12.12.2011 13:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak