Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, pokrajać w paski, włożyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu, opiec równomiernie. Przełożyć do rondla, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, oprószyć pieprzem, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dodać sos sojowy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Rzepę umyć, obrać, pokrajać w ćwierćkrążki, dodać do mięknącego mięsá (po 1 godz. duszenia). Oprószyć imbirem, udusić do miękkości. Przyprawię do smaku solą i imbirem. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    nigdy takich wynalazków nie jadłem :) ale pewnie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !