Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan starty 1 łyżka
schab 1 kg
śledź solony 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
pieprz do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony

Ze śledzia dokładnie usunąć ości, posiekać go drobniutko i utrzeć na gładką masę. Dodać tarty chrzan, musztardę, pieprz oraz cukier i wszystko jeszcze raz utrzeć. Tak przygotowaną pastą natrzeć schab ze wszystkich stron i ułożyć go w brytfance. Podlać niewielką ilością wody i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Gdy woda wyparuje, dolać jej znów i piec mięso pod przykryciem ok.1 godz. Po wyjęciu pokrajać na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak