Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w pomidorowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
pomidory 4
jajko 2
koper świeży 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
olej 40 ml
cukier 1 łyżeczka
ocen winny 2 łyżeczki
sól do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w pomidorowym sosie

Mięso mieszamy z jajkiem, solą, tymiankiem i koperkiem.

Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy w kawałki i gotujemy. Gdy już zrobi się ciapka przecieramy przez sitko. Dodajemy olej i doprawiamy solą. Wszystko dalej gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy cukrem.

Z mięso robimy małe pulpeciki i wrzucamy do sosu pomidorowego. Całość dusimy ok. 30 minut. W trakcie duszenia dodajemy liść laurowy i ocen.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak