Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś po wietnamsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
cebule 2
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
masło do smażenia
curry 2 łyżeczki
woda zimna 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś po wietnamsku

Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Dodajemy curry.

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem.

Ananasa odsączamy, kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa z cebulą. Smażymy około 5 minut.

Do mięsa wlewamy syrop z ananasów i dusimy około 15 minut.

Mąkę mieszamy z wodą i wlewamy do mięsa. Chwilę gotujemy, aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak