Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cannelloni 14-15 szt
mięso mielone 1/2 kg
cebula biała 1 szt
krojone pomidory 1 puszka
czosnek 2 ząbek
cukier 1 łyżeczka
olej 3 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
żółty ser starty 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
pasta pomidorowa 1,5 szklanka
ser ricotta 20 dag
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
parmezan 6 łyżka
seler naciowy 1 łodyga

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Na 2 łyżkach oleju smażymy posiekany seler, czosnek i cebulę. Dodajemy mięso mielone, smażymy 15-20 minut , dodajemy pomidory i przyprawiamy solą, pieprzem, mieloną papryką, cukrem i suszonymi ziołami. Dusimy 20 minut i odstawiamy aby przestygło.
SOS
Pastę pomidorową mieszamy ze startym parmezanem i ricottą.
Cannelloni nadziewamy farszem, układamy w natłuszczonym naczyniu do zapiekania i zalewamy sosem. Zapiekamy 40 minut w 180 st C, a 10 minut przed końcem posypujemy startym żółtym serem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.10.2012 18:50
pycha
Seba 03.07.2012 16:50
smaczne
RenataZ-et 17.05.2012 11:46
rewelacja
Wacław 15.03.2012 19:38
bardzo lubię
Cynowa_Beata 14.02.2012 12:33
Jak tylko naprawię piekarnik :)
Margo1 13.12.2011 08:30
pyszne jest
agnieszka214 12.12.2011 10:37
pyszne
kasiazur 12.12.2011 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak