Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwone udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
olej
pieprz
sól
majonez
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: czerwone udka

Udka oczyścić,umyć,osuszyć papierem kuchennym.Delikatnie skropić niewielka ilością oleju,olej dokładnie rozetrzeć.Posolić i popieprzyć.W miseczce rozmieszać majonez z ketchupem(taka sama ilość majonezu i ketchupu).Udka ułożyć na blaszce do pieczenia,najlepiej tak,by nie było między nimi odległości.Mięso polać sosem majonezowo-ketchupowym,Powinno go być tyle,by pokryć wszystkie udka,Wszystko posypać bułką tartą.Blaszkę dokładnie przykryć folia do pieczenia i wstawić do piekarnika.Piec w temp.180 stopni przez ok.godzinę,potem ściągnąć folie i zapiekać jeszcze ok.20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 20.04.2013 20:46
co za pyszności
Krzysztof15 04.10.2012 17:15
super
Luki 10.01.2012 12:32
ale to nie Twoje zdjęcie.Ktoś nie trafił w przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak