Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ze szpinaku z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 30 dag
śmietana 3 szkl
parmezan starty 1/2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól
pieprz
boczek wędzony 8 plastrów
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ze szpinaku z tuńczykiem

Wymieszać razem tuńczyka,posiekany szpinak,boczek pokrojony w kostkę ,śmietanę i połowę tartej bułki.
Wszystko ułożyć w naczyniu lekko posmarowanym olejem.
Posypać pozostałą tartą bułką i parmezanem.
Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp.180 C lub do momentu,gdy potrawa lekko się zarumieni.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.03.2013 22:57
moje smaki szpinakowe
Krzysztof15 26.07.2012 11:18
bajka
Luki 21.02.2012 18:39
super!
ewaa 03.02.2012 20:59
fajny pomysł...koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak